Kabbala

Het woord קבלה kabbala komt van l’kabbel, dat ontvangen betekent.

In de studie Kabbala wordt geleerd d.m.v. de mystieke boeken waaronder Ets Chaim van rabbi Ari hakadosj, de grote heilige rabbijn Jitschak Luria Ashkenazi en de Zohar van rabbi Sjimon bar Jochaj.

Door die boeken en het licht dat in elke letter zit verstopt, leer je hoe vanuit EjnSof, het Oneindige, de werelden werden ontvouwen, steeds grover tot aan onze wereld en hoe je de weg terug kan vinden, hoe je vanuit gescheidenheid weer tot eenheid kan komen. Welke krachten ermee gemoeid zijn, krachten die je steeds willen beïnvloeden ten goede of ten slechte.

Door de kabbala studie ga je grip krijgen op je leven, je gaat leren en ervaren hoe het leven in elkaar zit, welke wegen toegankelijk zijn en met welke wegen je heel voorzichtig om moet gaan, met als doel: behagen te geven aan de Eeuwige waar alles uit voort is gekomen. “Behagen geven aan de Eeuwige?” Ja, het hoge licht (in verschillende gradaties) dat zowel buiten je is als binnen in jezelf. Je gaat een soort waarnemingsorganen opbouwen (keliem) waarin je licht kan gaan ervaren. Geleidelijk aan worden die keliem groter, ga je steeds dieper innerlijk contact krijgen met steeds hoger licht waardoor het hogere bewustzijn steeds verder wordt ontwikkeld en je terugkomt naar jouw ware zelf, jouw hoger potentieel, waardoor je het leven van alledag kan gaan leven met een hoger bewustzijn.

Voor het aardse verstand is het onmogelijk om de Kabbala te bevatten – natuurlijk wel de woorden, omdat het woorden en begrippen zijn uit onze wereld, maar dan zal het hoge licht niet aan je onthuld worden. Het is echt werken en overgave. Natuurlijk is het allemaal een middel en niet het doel, maar tot nu toe in alles wat ik heb gezocht heb ik geen sterker middel gevonden dan deze studie.

De kabbala, de geestelijke krachten zoals ik die heb geleerd en ontvang, komen ook tot uiting in de klanken en ondersteunende inzicht gevende woorden.